Selg mer med linkbuilding

Selg mer med linkbuilding

Som en aktør på nett gjelder de samme spillereglene som i fysisk butikk. Uansett hvor gøy du har det, uansett hvor gode produktene dine er, og uansett hvor stor tro du har, så må du innse at salg er det som driver din bedrift. Dette gjelder enten du driver en massiv nettbutikk eller har en bitteliten blogg. For førstnevnte handler det om å drive nok kunder til å opprettholde den store driften, mens det for sistnevnte nok ofte handler om nok besøkende for reklameinntekter. Det er derimot ingen enkel oppgave å drive nok besøkende. Da det er eneste måten å øke salg på over nett, så må en derimot bare bite i det sure eplet og finne en god løsning. Løsninger slik som å pushe på kundene produkter og tjenester fungerer simpelthen ikke lenger, og en må her tenke på en helt ny måte. Den metoden som har fanget mest oppmerksomhet over årene er å få kundene til å komme til deg på en naturlig måte. Det betyr at du ikke nødvendigvis søker dem, men at det heller er de som kommer til deg. Den aller mest populære måten å gjøre dette på er linkbuilding.

 

Slik fungerer linkbuilding

Dersom du skal selge mer på nett, så er det liten tvil om at akkurat linkbuilding er en god løsning for deg. Faktisk skal vi nesten 20 år tilbake, til den gang Google startet opp, for å få forstå hvorfor linker er så viktige. Den gangen var internettet fortsatt purungt, og søkemotorene var et kaos. Alle stuffet sidene sine med nøkkelord, noe som førte til at brukere sjelden fant det de lette etter. Det var her Google entret med sin løsning, nemlig et system basert på linker. Disse var nærmest som stemmer. Dersom en side hadde mange linker til seg, så ble den regnet som en side som folk ”stemte” på eller likte. Dermed ble Google faktisk grunnlagt på konseptet av at linker er essensielle for å bestemme hvilke sider som er passende for brukerne. Denne malen følger de selv til den dag i dag. Derfor er linker helt essensielle for å ranke høyt i deres søkemotorer. Poenget med dette er at det er slik organisk trafikk føres til din nettside, og da er det opp til kunden at de kom til deg og ikke omvendt. Kraften i nettopp dette er nærmest helt uvurderlig for deg som ønsker å øke salg i dagens marked.

 

Selg mer fra i dag!

Faktum er at folk hater å bli fortalt hva de skal gjøre, og det gjelder kjøp av tjenester og produkter også. Dersom de derimot søker etter produktene selv, og deretter finner deg i Google sine søkeresultater, så er sjansene mye større for at de finner deg. En god linkbuilding strategi er å starte med en opprydning. Fjern ødelagte linker, og fremhev de gode. Deretter må du starte en trend med å linke i sosiale medier, på andre blogger og hvor enn det måtte være. Men viktigst av alt, bare start linkbuilding for enhver pris med en gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.