Benytt deg av gratis programvare til bedriften

Benytt deg av gratis programvare til bedriften

Bedriftens hverdag har forandret seg mye bare på noen tiår. Bransjer har kommet, og bransjer har gått. Allikevel er det en endring vi ikke kan se utenom, som nå i nesten 50 år har stått helt sentralt innen bedriftene. Selvfølgelig har internettet spilt en rolle, men vi snakker heller om datamaskinen og dens programvare generelt. Denne har hatt en enorm effekt på hvordan bedrifter opererer i det daglige.

Spesielt har programvaren tatt sitt grep om bedriftene. Jobber som tidligere ble utført for hånd, slik som regnskap, skriving, design, og en rekke andre prosesser, blir i dag fullført i programvaren som din datamaskin, eller til og med din mobil, byr på. Det er dog mange privatpersoner så vel som bedrifter som betaler i dyre dommer for denne programvaren. Faktisk finnes det til og med folk som betaler andre for å utføre oppgavene gjennom programvaren, rett og slett fordi programvaren i seg selv er for dyr å anskaffe. Det er her det anbefales å heller ta en titt på gratis programvare.

 

Dette kan gratis programvare hjelpe bedriften med

En ting bør være helt klart, og det er at bedriften trenger programvaren. Uten denne vil mange av arbeidsoppgavene igjen måtte gjøres for hånd, og bedriften vil ikke være i stand til å være kompetitiv. Allikevel finnes det for eksempel gratis alternativ til Office og en rekke andre programmer der ute. Å simpelthen anta at disse ikke er bra nok for din bruk er en dyr og ikke minst feil antagelse.

Disse programmene, det være seg om det er Office eller et redigeringsprogram, har noe begrensede funksjoner. Allikevel fyller de folk flest sine behov. Spesielt som privatperson som bruker pakker som Office bare en gang imellom til enkle oppgaver, så er det ingen vits i å sløse pengene på dyre pakker. For en bedrift er det enda større potensial for sparing, da du for eksempel ved en bedrift med bare over 10 personer kan spare titusener av kroner på gratis programvare. Og det er tross alt for å bytte til en programvare som gjør nesten eksakt den samme jobben.

 

Derfor bør du bytte

En enkel tanke er at gratis programvare betyr dårligere kvalitet. Dette er dog langt i fra sant. Alternativene til de store firmaene sine programvarer kommer nemlig fra Open Source. Dette innebærer at dyktige kodere over hele verden bidrar helt gratis til å skrive programmet. Her får tusener gi sine innspill, slik at dårlig kode ikke blir en gjenganger. Dessuten vil brukeropplevelsen minne mer om det mannen i gata søker, enn det bare et lite team hos for eksempel Microsoft mener er viktig.

For en bedrift er det å spare flere titusener, selv flere år inn i gode tider, en viktig oppgave for å holde hodet over vannet. Spesielt innen programvare er mange lite kritiske. Derfor bør du bytte og si nei til de dyre prisene. Gratis programvare gir tross alt nærmest eksakt de samme resultatene, slik at din bedrift kan nyte godene, men uten å betale i dyre dommer!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.