Spar der det spares kan?

Spar der det spares kan?

Nordiske bedrifter har i en årrekke sett stor vekst. Her i Nord er vi nemlig aktiv innen flere industrier, og vi gjør det meget godt med vår høye arbeidsmoral. Det er derimot ett stort problem mange av våre bedrifter sliter med, og det er å ha en evne til å si nei til unødvendig bruk av penger. Bedriftene her i Nord har nemlig ofte så mye til overs at det å si nei blir vanskeligere og vanskeligere. Dette innebærer at enkelte industrier kommer på banen i B2B forhold og såkalt ”melker kua”.

Det vil si, de tar en pris de vet at klienten ikke vil si nei til, men som i grunn er altfor høy i forhold til den verdien som faktisk overføres. Dette er en trist trend som har fått grobunn over årene. Eksempler på dette er faktorer slik som leie, renhold, strøm, forsikring, og en rekke andre faste kostnader. Ofte starter disse på lave, fornuftige priser, men de blir ofte jekket opp og leverandøren leker nærmest med sin klient for å se hvor mye penger de kan presse ut av dem. Så da oppstår spørsmålet: skal en spare der det spares kan?

Finn et billig webhotell!

Spørsmålet om sparing er vanskelig i den grad at en ikke ønsker å redusere kvaliteten på enten det en da kjøper av verdi, eller det en skal transformere og selge videre av verdi til kunder. Derfor er det viktig å finne punktene innad i bedriften der en kan spare uten at det går på kompromiss av kvaliteten. Dine kostnader knyttet til webhotell er mest sannsynlig et område der du kan spare store penger. Det er fordi det er stor konkurranse i markedet, og prisene er spesielt lave – men det er ofte kun under det første året, før de jekkes opp ganske så dramatisk for videre abonnement.

Ofte kan webhotell til og med tilby deg et gratis år med deres tjenester. Da betaler du gjerne bare for det domenet du kjøper. Har du allerede et domene og skal flytte det over, så blir tjenesten da gratis, med mindre du skal ha tilleggstjenester slik som ekstra e-post kontoer eller en nettsidebygger. Det finnes mange gode tjenester i Norden, og husk på at du har monopol på norske domener som nordmann. Samtidig kan du også kjøpe .dk og .se domener om ønskelig. Dermed er det veldig viktig å finne et godt webhotell om du for eksempel satser på vekst ut til disse landene – og da ønsker å spare samtidig som du opplever høy kvalitet!

Bygge nettside selv?

I flere årrekker har webutviklere insistert på at det var bedre å velge dem enn å bygge nettsider selv. Og kanskje hadde de rett i mange av disse årene. Allikevel er teknologien kommet så langt i dag at en trygt kan forsøke seg på utvikling selv. Dessuten kan du spare helt massive summer her. Sparer du på både webhotell og utvikling, så blir fort det å bygge en nettside for bedriften tilnærmet gratis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.