Slik kan refinansiering spare store og unødvendige beløp

Slik kan refinansiering spare store og unødvendige beløp

Enhver privatperson eller bedrift i Norge har mest sannsynlig opplevd gjeld på en eller annen måte. Selv de rikeste har nemlig gjeld, noe som motbeviser det faktum at gjeld nødvendigvis alltid skal være negativt. Penger er tross alt bare ”bensin” som skal inn i ”motorer” som tjener enda mer penger. Har du flere millioner på bok, så bør disse pengene settes inn i investeringer som gir enda flere millioner, og kanskje til og med hundrevis av millioner. Ideen om å holde seg gjeldfri er rett og slett gammeldags, og derfor har de fleste i dag lån og gjeld.

Allikevel må gjelden ses fra en annen side også, for det finnes nemlig mange som betaler unødvendig mye. Spesielt innenfor forbrukslån er det mange som kaster bort tusenlapp på tusenlapp, og i enkelte tilfeller flere titusener på ren og skjær uvisshet. Mange bedrifter betjener blant annet en håndfull forskjellige lån med diverse rentesatser, uten å innse hva dette egentlig betyr. Her betaler en kanskje en lav og fin rente rundt 6% på et av de større lånene, mens en betaler noen titalls prosent på lavere lån. Det er her refinansiering kan være med på å spare deg og din bedrift for massive kostnader i henhold til nedbetaling av lån.

Hva er egentlig refinansiering?

De fleste har hørt begrepet refinansiering, men ikke alle har fått med seg hva det egentlig betyr for en bedrift. Lånene som ble nevnt ovenfor kan faktisk samles til ett enkelt lån. Dette kalles ofte for samlelån, men i praksis er dette refinansiering som blir utført. Poenget er at større lånebeløp ofte har lavere rentesatser, mens smålån som oftest har høyere rentesatser. Jo flere smålån en samler til ett enkelt store lån da, jo flere høye rentesatser blir utelatt fra regnestykket for din bedrift.

Om for eksempel din bedrift har ett lån på 100.000kr med en rente på 10% i året, og et annet lån på 300.000kr med en rente på 8% i året, så er det mulig ved hjelp av refinansiering å samle disse lånene. Da vil det totale lånet være på 400.000kr, og renta kan fort være så lav som 6-7%. For det nakne øyet ser det kanskje ikke så stort ut, da det er i prosent, men det blir fort mange tusenlapper ut av dette, spesielt med tanke på renters rente. Beløpene kommer seg nemlig opp i ganske så store summer rimelig fort med renter, og dette er noe samlelån, eller refinansiering, virkelig takler bra.

Benytt refinansiering for din bedrift

Som bedrift kan det fort bli trangt i økonomien. Det er nok spesielt sant for de bedrifter som har tatt ut forbrukslån, og derfor er nettopp refinansiering så viktig. Når økonomien er trang, så kan selv et par tusenlapper ekstra spart per måned være veldig viktig. Uansett, hvem ønsker å betale mer penger for noe som ikke gir mer verdi? Refinansiering kan være en åpenbaring for din bedrift, og har du ikke satt i gang enda, så kan dette være en perfekt kilde til sparing for din bedrift!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.