Jobbportaler gir deg flere muligheter

Jobbportaler gir deg flere muligheter

En jobbportal fungerer som en møteplass for arbeidsgivere og jobbsøkere, men i realiteten så er dette en nettside som fokuserer på rekruttering. Målet for en jobbportal er å være et verktøy som hjelper både arbeidsgivere og jobbsøkere å finne en god match. På den måten vil man være sikker på at man har tatt et godt valg ut ifra nøkkelkvalifikasjoner som er utlyst gjennom jobbannonsen på jobbportalen.

På en jobbportal kan du enkelt filtrere ut ifra dine preferanser, slik at du får den jobben du ønsker deg. Du kan for eksempel velge spesifikt heltidsstillinger, deltidsstillinger, vikariater og ekstrahjelp hvis du kan hjelpe til ved høysesong. Hvis du er student, så kan du også få søkt på internship, slik at du er sikret å få arbeidserfaring som er relatert til dine studier. Du kan enkelt benytte deg av en jobbportal ved å opprette en profil som lagrer din CV, jobbsøknad og andre diverse dokumenter som kreves for å søke på en utlyst stilling.

 

Lagre flere jobbsøknader på en jobbportal

På en jobbportal får du muligheten til å finne jobbsøkere, samtidig som jobbsøkere kan finne arbeidsgivere. Det er også en god møteplass for rekrutteringsbyråer som ønsker å ansette jobbsøkere for å leie dem videre ut til potensielle arbeidsgivere. For at du skal kunne bli sett så lønner det seg å ha en god CV og en jobbsøknad som skiller seg ut fra mengden. Med andre ord så kreves det at du skriver en jobbsøknad som forteller om dine styrker, noe mange arbeidsgivere og rekrutteringsbyråer er ute etter.

Videre kan du lagre din perfekte jobbsøknad som vil gi deg en potensiell drømmejobb, på jobbportalen. Dette er meget fleksibelt for deg, ettersom du kan lagre opp til flere jobbsøknader og CV-er du ønsker å benytte for å søke jobb. På den måten vil søknadsprosessen din bli forenklet, og du vil få et ryddig og strukturert oppsett av dine CV-er og jobbsøknader.

 

Benytt jobbsøknadene til å søke på flere jobber samtidig

Når du har fått skrevet en jobbsøknad som sikrer deg et potensielt intervju, så er det bare å lagre den inne på jobbportalen. Da får du mulighet til å søke på flere stillinger, samtidig som du leter etter en potensiell arbeidsgiver inne på jobbportalen. Dette er en mye mer effektiv måte å søke på potensielle ledige stillinger på, enn at du må finne frem alle jobbsøknadene som du har skrevet for de spesifikke stillingene som er utlyst.

Du vil med andre ord spare tid og energi på at du har alt samlet på et sted, i tillegg til at du får søkt på flere jobber samtidig. Dermed kan du benytte tiden du får til overs og øve på et potensielt jobbintervju. Da får du muligheten til å forberede deg i forkant av jobbintervjuet, slik at du er forberedt på vanskelige spørsmål som vil bli stilt underveis av din potensielle arbeidsgiver. Hvis du ønsker å benytte deg av en jobbportal, så lønner deg seg å ha en perfekt jobbsøknad klar og lagret inne på jobbportalen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.