Hjemmekontorene øker i popularitet

Hjemmekontorene øker i popularitet

Det å jobbe hjemmefra, gjerne med pysjen på og bena bredt utover sofaen, er nok en drøm for mange. Allikevel har vi mennesker vært nødt til å nøye oss med morgenkaffen og en skive brød, før vi alle drar til arbeidsplassen. Det vil si, denne eldgamle tradisjonen er i ferd med å endre på seg. Innførselen av internettet har brakt på mulighet etter mulighet. I de siste årene alene har innsatsen for å benytte internettet til å skape hjemmekontor vokst ekstremt.

Siden flere og flere prosesser ender opp med å bli digitaliserte, så har bedriftene i Skandinavia og mange andre høyt utviklede regioner åpnet opp for en høyere grad av hjemmekontor. Mange foretrekker dette da det utelukker reise til jobb, ofte i mye trafikk. Dessuten tillater hjemmekontor ofte en mye mer fleksibel arbeidstid – du jobber når du har lyst! Så hvilken effekt har egentlig disse hjemmekontorene på arbeidsmarkedet, og hvordan vil fremtiden se ut?

 

Et helt transformert arbeidsmarkedet

Når en snakker om dagens arbeidsmarked, så kan det fort virke som om enhver prosess som foregår innen teknologi har sin påvirkning. Det er ikke langt fra sannheten, og i dag foregår det ufattelige mange endringer i arbeidsmarkedet og innen jobbhverdagen generelt. Dessuten har også disse transformeringene en stor effekt på hverdagen til folk flest.

For eksempel har den økte mengden hjemmekontor, og ikke minst sentraliseringen av tech selskaper i storbyene, ført til at det å ta teoriprøve for bil har blitt en greie kun ungdommen i småbyene og på bygda fortsatt driver på med. Unge mennesker viker nemlig unna lappen, delvis grunnet at de bor i storbyene oftere, men også grunnet at hjemmekontorene vokser i popularitet. Hvorfor bruke titusener av kroner, flere titalls timer, og ikke minst en masse energi på lappen, når du slettes ikke vet om det vil være fordelaktig for deg i tiden fremover? Da bør du i hvert fall forsikre deg om at du består, og at du ikke minst benytter bilen for det den virkelig er verdt!

 

Fremtiden kan sjokkere deg

Vi vet lite om fremtiden innenfor teknologi, men en ting er sikkert – det vil være enda større forandringer enn før. Teknologien utvikler seg eksponentielt, og i dagens samfunn er vi vitne til kontinuerlige oppdateringer som kommer før vi har fått utforsket fremgangen vi opplevde dagen før. Det utvikles rett og slett ny teknologi fortere enn vi klarer å holde følge! Hjemmekontorene kan for eksempel bli styrket av teknologi slik som VR, Virtual Reality, og AR, Artificial Reality. Før vi vet ordet av det er våre medarbeidere hjemme hos oss i kunstig form!

Som ung i dag er det meget vanskelig å forutse hvordan arbeidsmarkedet vil se ut i fremtiden. Mange argumenterer faktisk for at arbeidsmarkedet vil være helt utryddet – da roboter fort kan ta over alle mulige slags jobber. Trenden for nå ser derimot ut til å fokusere mer på hjemmekontor og familieliv. Så dersom du er i ferd med å entre arbeidsmarkedet, så er nok et hjemmekontor noe du absolutt bør vurdere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.