Tine  

Tine   

 

Som leder innenfor melkeprodukter, leverer Tine varer til hele landet. Arbeidet som legges ned på 9000 gårdsbruk rundt om i landet er fundamentet for Tines eksistens. Masseproduksjon av velkjente produkter som forbrukerne kjenner fra mange år tilbake, lages i fabrikkene samt at det satses for fullt på småskalaproduksjon og mangfold.

I samsvar med de globale trendene og samfunnsutvikling, satser Tine også på reverserbar logistikk, noe vi finner uttrykt gjennom satsingen på miljøvennlige melkekartonger. Disse er 100% nedbrytbare, og skal nå implementeres til de fleste produktene Tine selger. De plantebaserte kartongene skal også utover neste år byttes inn på de juicebaserte produktene til Tine.

Miljøhensynet er i fokus da vi i dag bruker 30000 tonn plast i produksjonen vår, noe vi ønsker å redusere så mye vi klarer, sier Bjørn Malm som er leder for Tines samfunnsansvar. Dersom vi klarer å redusere miljøbelastningen vil vi samtidig øke vår konkurransedyktighet og dermed befester vi vår posisjon. Denne fornybare plasten er utvunnet fra restprodukter av sukkerrørsproduksjon, og vi skal i løpet av 2017 være fullstendig fornybar når det gjelder emballasjen, sier Malm.

I tillegg satser Tine på å redusere forbruket av fossilt drivstoff til å bruke mer miljøvennlige løsninger. Mens industrien vil bruke mer fjernvarme og biogass til oppvarming og produksjon. Fossil olje til oppvarming skal fases ut så snart nye løsninger er implementert.

Med bærekraftig syn på produksjon og drift legger Tine ett godt grunnlag for fremtiden, samt går foran som et godt eksempel når det gjelder å bruke nye løsninger for å møte det klimatiske utfordringene verden står framfor.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *